Osta sertifikaatti ja erotu muista?

Onko Sinun alallasi tuttua, että oma erinomaisuus ja/tai ammattitaito pitää osoittaa maksamalla kolmannelle taholle?

Pelkkä ammattitaito ja omistautuminen ei enää riitä, kun erilaiset tahot tarjoavat jos jonkinlaista sertifikaattia, todistusta ja diplomia, tai nimeä ”hyväksyttyjen listalle” – rahaa vastaan.

Tottakai rekisterin ylläpito maksaa, ja on perusteltua ainakin yrittää erottaa jyvät akanoista, mutta onko maksullinen rekisteröinti kuitenkaan paras vaihtoehto?

Sähköpostiini kilahtelee viikoittain erilaisia tapoja (muka) erottua muista, tai tuoda asiakkaiden tietoisuuteen oma erinomaisuus. Tässä yksi esimerkki:

”Tilaa tästä Suomen parhaat yritykset 2017-sertifikaatti yrityksesi käyttöön. Suomen parhaat yritykset 2017 esittelee suomalaisia yrityksiä, joilla on näkemys, rohkeus ja tahto tehdä liiketoimintaa paremmin kuin muut. Julkaisuun osallistumiseen ja sertifikaattiin ovat oikeutettuja kahteen ylimpään luottoluokkaan kuuluvat yritykset, joita on noin 12 % suomalaisyrityksistä”

Jes! Ne on huomanneet että meillä on näkemys, rohkeus ja tahto tehdä liiketoimintaa paremmin kuin muut!

Jes! Meidän yritys kuuluu pieneen prosenttiin Suomen yrityksistä, jotka kuuluvat kahteen ylimpään luottoluokkaan!

Olisi helppo mennä kehujen perässä suohon. Tiedättekö mitä tämä erinomainen sertifikaatti maksaa?

955€ – 2915€ (+alv tietenkin) riippuen siitä, mitä pakettiinsa haluaa.

Eli tonnilla voisin ostaa nettisivuille merkin, joka kertoo asiakkaille, että me kuulumme ”kahteen ylimpään luottoluokkaan” ja meillä on näkemys, rohkeus ja tahto tehdä liiketoimintaa paremmin kuin muut.

 

Jos tuota merkkiä ei yritykseltä löydy, huomaako sitä kukaan?

Jos huomaat merkin jonkun yrityksen nettisivulla tai mainoksessa, pidätkö yritystä parempana?

Luotatko siihen enemmän?

Tiesitkö edes, mitä merkki oikeastaan tarkoittaa? (Katso merkki tästä)

 

Johanna

Koko elämäni pyöri jollain tavalla liikunnan ympärillä, kunnes menin naimisiin, ryhdyin firmamme toimitusjohtajaksi, ja tulin äidiksi. Itsekkyydestä ja oman navan tuijottelusta oli luovuttava, laajennettava focusta, kunnes se laajeni niin että keskiö alkoi sumentua. Nyt koitan välillä muistaa myös itseni.

2 vastausta artikkeliin “Osta sertifikaatti ja erotu muista?”

  1. Omalla firmalla on just menossa rekisteröityjen tuotemerkkien haku ja viime viikolla tuli kaks kappaletta 2000 € laskuja, joilla olisi päässyt ”kansainväliseen tuotemerkkirekisteriin”, joka on kuitenkin ihan hölynpölyä ja yhden firman ylläpitämä. Kaikkein kierointa tässä on se, että tuotemerkkien rekisteröinnistä tulee oikeasti laskut suunnilleen samoilla summilla, mutta ei suinkaan tältä taholta ja joku varmasti erehdyksissään maksaa nämä koijauslaskut. Oli vielä niin supervirallisen näköiset!

    http://rahkamuija.blogspot.fi/

  2. Just näin! Varsinkin yritystä perustessa kaikenlaiset rekisterit ehdottaa liittymistä ja vakuuttaa että juuri heidän rekisteriin kuuluminen on todella tärkeää näkyvyyden tai yhteystietojen löytymistä varten, hinnat vaihtelee 350-2000€.

    Todellisuudessa suurin osa näistä on ihan turhia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta